Hrm'den Seçme Ve İşe Yerleştirmede Operasyonel Destek

Hrm'den Seçme Ve İşe Yerleştirmede Operasyonel Destek
26 / 3 / 2010


HRM Danışmanlık Genel Müdürü Aylin Coşkunğolu Nazlıaka, kriz döneminde seçme ve yerleştirme hizmetlerini dışarıdan alan firmalara, sürecin operasyonel boyutunu kapsayan bir destek programını sunduklarını kaydetti. Operasyonel hizmetlerin sonucunda oluşturdukları kısa listeler sayesinde firmaların, işe alımlarda ekonomik yüklerinin hafiflediğini savunan Nazlıaka, sundukları hizmet paketlerinin neler kapsadığını şu şekilde özetledi: “Firmaların eleman ihtiyaçları doğrultusunda aranan pozisyonlarla ilgili ilan hazırlama, çeşitli kanallarda ilana çıkma, ilana yapılan başvuruları ön elemeden geçirme, adaylarla mülakat yapma, uygun bulunan adaylarla ilgili değerlendirme raporu hazırlama, hizmetlerimizin içeriğini oluşturuyor. HRM’nin, sürecin sonunda oluşturduğu kısa listeler sayesinde firmaların, işe alım süreçlerindeki ekonomik yükü süratli ve profesyonel bir danışmanlık almalarıyla hafiflemiş oluyor.”

Müşterilerine butik tarzda hizmet vermeleri sayesinde insan kaynaklarına yönelik tüm hizmetleri sunabildiklerinin altını çizen Nazlıaka, şöyle devam etti: “Eleman seçme ve işe yerleştirme, bordrolama, eğitim hizmetleri ve iş analizi, ücret araştırması, ücret ve yan imkânlar sistemi, performans yönetim sistemi, outplacement- yeni ufuklar, kariyer yedekleme sistemi, iş yasası danışmanlığı gibi konularda müşterilerimize destek oluyoruz.” Kriz döneminde nitelikli personelin çok düşük ücretlerle istihdam edildiğini anlatan Nazlıaka, şirketlerin maliyeti yüksek olan deneyimli yöneticiler yerine, şirket içinden potansiyeli yüksek olan gençlerle çalışmayı tercih ettiğini ifade etti.
İşverenlerin bu şekilde çalışanların maliyetini düşürmeyi amaçladıklarını sözlerine ekleyen Nazlıaka, krizin performansı yüksek olan gençlerle çalışmayı tercih ettiğini ifade etti. İşverenlerin bu şekilde çalışanların maliyetini düşürmeyi amaçladıklarını sözlerine ekleyen Nazlıaka, krizin performansı yüksek olan gençlerle terfi yolu açtığını kaydetti. Enerji ve telekomünikasyon sektörlerinin göreceli olarak krizden daha az etkilendiğini aktaran Nazlıaka, bu sektörlerin 2010 yılında istihdam yaratmaya devam edeceğini öngördü. Nazlıaka, “Bu yıl için bilişim, lojistik, inşaat, hızlı tüketim maddeleri ve finans sektörlerinin yeni istihdam yaratacağını söyleyebilirim. Bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinde; proje yöneticisi, analist, yazılım ve veritabanı uzmanı alımlarında hareketlenme gözlemliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

26 Mart 2010 Dünya Gazetesi